[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
URL:
  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

                 Summary: Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display
corruption
                 Project: WeeChat
            Submitted by: deltafire
            Submitted on: Sun 22 Dec 2013 11:22:42 GMT
                Category: display
                Severity: 3 - Normal
              Item Group: display
                  Status: None
                 Privacy: Public
             Assigned to: None
         Originator Name:
        Originator Email:
             Open/Closed: Open
         Discussion Lock: Any
                 Release: 0.4.3-dev
                IRC nick: Deltafire

    _______________________________________________________

Details:

The unicode character "ZERO WIDTH SPACE" (utf-8 E2 80 8B) sometimes causes
characters to be missing from the prefix of the following line.

To reproduce:
1. Install the shell.py script.
2. Create the following python file 'test.py':
---
#!/usr/local/bin/python

for i in range(30):
    print "%02d 01\xe2\x80\x8b23456789" % i
---
3. Join an empty channel, run /shell test.py a couple of times.
4. Scroll up and down the buffer, switch to different buffers and back again.

Notes:
- ctrl-L fixes the display
- Switching to an empty buffer and back again causes no corruption
- Not all buffers cause corruption when switched to
- Sometimes characters from the previous buffer remain on screen
- Tested using iTerm2 and PuTTY
- Tested on FreeBSD 9.2 with Tmux 1.8






    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
Follow-up Comment #1, bug #40985 (project weechat):

Just ran this test on OSX also; there is no missing digits in the timestamp,
but there is still corruption elsewhere on the display - characters that are
not cleared from the previous buffer etc.

Tested with WeeChat 0.41 and 0.4.3-dev (latest from master branch).

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
Follow-up Comment #2, bug #40985 (project weechat):

I've ran this same test in irssi on the same machine; there were no
indications of display corruption with irssi.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
Follow-up Comment #3, bug #40985 (project weechat):

This still occurs in 1.2

For me, "corruption" was limited to just cutting off the string at the zws,
for both versions.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
Update of bug #40985 (project weechat):

                  Status:                    None => Fixed                  
             Assigned to:                    None => flashcode              

    _______________________________________________________

Follow-up Comment #4:

Finally fixed! (for version 1.4)

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #40985] Unicode character "ZERO WIDTH SPACE" causes display corruption

Andreas Weber-2
Update of bug #40985 (project weechat):

             Open/Closed:                    Open => Closed                


    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?40985>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev