[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
URL:
  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

                 Summary: SSL-related display-lag bug
                 Project: WeeChat
            Submitted by: None
            Submitted on: Wed 12 Feb 2014 12:11:58 AM UTC
                Category: irc plugin
                Severity: 3 - Normal
              Item Group: None
                  Status: None
                 Privacy: Public
             Assigned to: None
         Originator Name: Shawn
        Originator Email: [hidden email]
             Open/Closed: Open
         Discussion Lock: Any
                 Release: 0.4.2
                IRC nick: Serval

    _______________________________________________________

Details:

This bug is fully described in this github issue:
https://github.com/inspircd/inspircd/issues/768


ElementalAlchemist seems to describe what causes this and how to fix it in his
last two posts on the github issue.

Here https://github.com/inspircd/inspircd/issues/768#issuecomment-34534894
and here https://github.com/inspircd/inspircd/issues/768#issuecomment-34560819




    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Update of bug #41558 (project weechat):

              Item Group:                    None => other                  
                  Status:                    None => Need Info              
             Assigned to:                    None => flashcode              

    _______________________________________________________

Follow-up Comment #1:

Hi,

Can you try with 0.4.3 (latest stable), just to be sure if the problem is
still there? (it should be, I didn't change SSL stuff to read messages from
server).

For SSL, WeeChat does same things as with non-SSL connections: it reads all
messages in packets received. So maybe it's related to GnuTLS calls.
Please give me your GnuTLS version, which is important for SSL.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Follow-up Comment #2, bug #41558 (project weechat):

I'm running weechat from the cygwin package and I don't see the 0.4.3 package
there yet so I cannot update.

My libgnutls28 version is 3.2.0-4, in cygwin.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Follow-up Comment #3, bug #41558 (project weechat):

I built version 0.4.3 for Cygwin two days ago, but only for 32-bit cygwin (I
don't have 64-bit machine any more to build packages).
And I forgot to send announcement on mailing list, will do it now.

Can you try to run WeeChat in Linux (or any other free OS like BSD), to check
if the problem is specific to Cygwin (which is possible)?

I recommend to not run WeeChat on Cygwin if you can, it is very slow and not
as comfortable as Linux. Even if you run WeeChat in a virtual machine on
Windows (running Linux), it will be a lot faster than Cygwin.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Follow-up Comment #4, bug #41558 (project weechat):

Hi,

I just tested SSL in cygwin (connection to freenode) and I noticed there the
messages are slowly received (very slow compared to non-SSL connection).
I don't have this problem on Linux (Debian Sid).

So I wonder if the problem is not in Cygwin version of GnuTLS?

Can someone confirm that?

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Follow-up Comment #5, bug #41558 (project weechat):

You'll not be able to reproduce this on any non-inspircd network.

I can reproduce this without cygwin, with weechat 0.4.3 on irc.chatspike.net
under an ssl connection.

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message sent via/by Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[bug #41558] SSL-related display-lag bug

Eric L.-2
Update of bug #41558 (project weechat):

                  Status:               Need Info => Fixed                  

    _______________________________________________________

Follow-up Comment #6:

It should be fixed.
Tests are welcome, thanks!

    _______________________________________________________

Reply to this item at:

  <http://savannah.nongnu.org/bugs/?41558>

_______________________________________________
  Message posté via/par Savannah
  http://savannah.nongnu.org/


_______________________________________________
Weechat-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/weechat-dev